Agir Hunedoara

Activitati AGIR Hunedoara

no image

Workshop: pe teme de diagnoză auto


Facultatea de Inginerie Hunedoara/ Laboratorul de Motoare cu ardere internă


Responsabili: Dr.ing. Sorin Rațiu

Colaboratori: ”Garage Training” și Facultatea de Inginerie Hunedoara Manifestarea susținută de ”Garage Training” este un workshop în domeniul training-ului profesional auto

22 aprilie 2023Concursul „Anton Saimac”, ediția a II-a

Concursul „Anton Saimac”, ediția a II-a


Facultatea de Inginerie din Hunedoara, sala F0-1


Responsabili: Conf.univ.ec.dr.ing. Gelu-Ovidiu Tirian

Colaboratori: Universitatea Politehnica Timișoara - Facultatea de Inginerie din Hunedoara, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, Primăria Municipiului Hunedoara Universitatea Politehnica Timișoara - Facultatea de Inginerie din Hunedoara organizează în cadrul programului "Politehnica Timișoara - un pas spre viitorul tău" editia a-X-a, în campusul Facultății de Inginerie din Hunedoara, cea de a doua ediție a concursului ”Anton Saimac”, manifestare dedicată dezvoltării gândirii creative a elevilor în domeniile tehnico-științific și digital.Concursul este destinat elevilor de liceu pasionați de următoarele domenii: Robotică și noi tehnologii, Informatică, Electrotehnică și electronică aplicată, Inginerie auto, Economie și sustenabilitate.
no image

International Conference on Applied Sciences ICAS2023


Facultatea de Inginerie din Hunedoara, sala F0-1


Responsabili: Conf.dr.ing. Sorin-Aurel Rațiu

Colaboratori: Universitatea din Banja Luka Festivitatea de deschidere a evenimentului International Conference on Applied Sciences ICAS2023 a avut loc în data de 25 mai 2023, la Facultatea de Inginerie din Hunedoara – Universitatea Politehnica Timișoara.
Această conferință, la care Asociația Generală a Inginerilor din România - Sucursala Hunedoara este partener, are scopul de a servi drept platformă pentru schimbul de informații din diverse domenii ale științelor aplicate și de a promova comunicarea între oamenii de știință din diferite țări și continente.
Participanții au avut oportunitatea de a-și prezenta lucrările științifice în cadrul sesiunilor paralele organizate în cele 5 domenii specifice conferinței: Științe fundamentale, Tehnologie IT, Inginerie electrică, Inginerie mecanică și Ingineria materialelor.
Conferința a întrunit peste 150 de participanți, din țări precum Bosnia & Herțegovina, Ungaria, Serbia, Ucraina, Algeria, Polonia, precum și din cele mai importante centre universitare din țară. Au fost prezentate în total 75 de lucrări științifice, dintre care 24 au fost susținute online.
Conferința s-a desfășurat în sistem hibrid „on site” la Facultatea de Inginerie din Hunedoara și online. Coordonatorii conferinței au fost conf.dr.ing. Sorin-Aurel Rațiu – prodecan al Facultății de Inginerie din Hunedoara și președinte AGIR - sucursala Hunedoara, precum și prof.dr.ing. Tihomir Latinovic – reprezentant al Universității din Banja Luka.